Wonen

Op dit moment is er geen werkgroep wonen maar is deze portefeuille toebedeeld aan Cecile van den Kroonenberg. Er lopen een aantal zaken op woongebied. Het voornaamste punt is dat de laatste decennia er telkens sociale huurwoningen gesloopt worden, maar er geen nieuwe voor terug komen. Dit is een probleem voor ouderen maar ook voor jongeren. Zij worden gedwongen uit Arcen te verhuizen naar goedkope woningen in andere plaatsen. Deze jongeren komen niet meer snel terug waardoor het dorp extra vergrijsd. Dit moeten we tegenhouden!

  • De Wijdtveldschool wordt gesloopt en er komt een speeltuin, zie werkgroep speelpark.
  • Sporthal de Gerstkamp is gesloopt en ingezaaid als grasveld. Op de helft van dit gebied is er mogelijk ruimte voor woningbouw.
  • De seniorenwoningen aan de Henri Dunantstraat mogen volgens de leegstandswet verhuurd worden tot januari 2022. Daarna moeten ze worden gesloopt. Er zijn nog geen verdere plannen.
  • De Klosterhoaf wordt eind 2018 gesloopt. De dorpsraad hoopt hier een zorgcomplex te realiseren voor mensen die 24 uurs verzorging nodig hebben. De financiering komt echter telkens niet rond. Dit is echter een project waar we het komende jaar de schouders onder moeten zetten. Indien dit alsnog niet lukt moeten we realistisch zijn en zeggen dat het niet kan.
  • Het gat aan de Wal. De grond is van Woonwenz en deze stichting heeft toegezegd in februari 2018 te beginnen met de bouw vanĀ 3 eengezins- en 9 levensloopbestendige woningen.
  • Het voormalige gemeentehuis. De gemeente is in gesprek met een koper, waarna de huisarts het nieuwste gedeelte van de koper wil huren om de praktijk te huisvesten. Het is wachten op het rondkomen van de financiering en de omgevingsvergunning.
  • De voormalige Rabobank is een blok aan het been van de Gemeente. Het pand is zeer moeilijk te verkopen onder andere door de grote kluis in de kelder. Insteek van de dorpsraad is om het gebouw af te breken en te slopen, waarna er iets gebouwd kan worden wat bij Arcen past, bijvoorbeeld een hofje.